Konferenca OTS 2018 je zaključena.

Oglejte si odlični uvodni video letošnje konference OTS 2018.
Utrinke iz konference si lahko ogledate v galeriji.
Prispevki so bili izdani tudi v elektronski obliki zbornika.

 

Spoštovani predstavniki pokroviteljev, dragi avtorji in cenjeni udeleženci 23. konference OTS 2018,
iskrena hvala za vaše sodelovanje.
Veseli smo bili srečanja z Vami!

Vljudno vabljeni na ponovno snidenje prihodnje leto, ko bo na sporedu že 24. konferenca OTS 2019 Sodobne informacijske tehnologije in storitve!

 

 

Spoštovani!

že hiter pogled na program letošnje konference, še v večji meri pa na spletnih straneh objavljeni povzetki dokazujejo, da tudi tokrat naslavljamo izjemno aktualne izzive! V prispevkih bodo namreč predstavljene izkušnje z uporabo tehnologij Blockchain, vključno z njimi povezanimi varnostnimi izzivi, podani konkretni primeri rešitev na arhitekturi mikrostoritev, predstavljene inteligentne storitve in platforme v oblaku, orodja in rešitve na osnovi tehnologij velepodatkov ter strojnega učenja, načini udejanjanja agilnih pristopov in neprekinjene dostave ter naslovljeni širši vidiki informacijske varnosti in zaščite podatkov. Vse s ciljem, da skozi zagotavljanje pričakovane in že kar samoumevne odzivnosti s pomočjo inovativnih rešitev in storitev prispevamo k uspešni digitalni preobrazbi tako poslovnih akterjev kot posameznikov.

Kar še posebej veseli in navdušuje, je dejstvo, da se še v preteklem letu zgolj nakazane namere in v sklopu pilotnih projektov preizkušane tehnologije, sedaj že odražajo v konkretnih projektih in rešitvah, namenjenih globalnemu trgu. Porajajoče tehnologije in pristopi pa že prinašajo nove izzive!

Vabljeni, da se nam pridružite in skozi izmenjavo spoznanj ter izkušenj skupaj oblikujemo prihodnost!

prof. dr. Marjan Heričko
predsednik konference OTS 2018